Доставка с Еконт

  РЕНДОСАНИ ДЪСКИ, ЛЕТВИ И ГРЕДИ

  ФАСАДНА ОБЛИЦОВКА

  ЛАЙСНИ

  ПЛОТОВЕ

  Градински мебели

  ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПАРАПЕТИ

  ЕЛЕМЕНТИ ЗА ПЕЙКИ

  СТРУГОВАНИ ЕЛЕМЕНТИ

  ДЪРВЕНИ СТЪПАЛА

  ДЪРВЕНИ КОНЗОЛИ

  ДЪРВЕНИ ПЛОЧКИ ЗА СТЕНА

  КОМПОСТЕРИ

  КЪЩИЧКИ ЗА КУЧЕТА

Сибирска лиственица

Сибирска Лиственица – иглолистно дърво от семейство борови, разпространено в хладните части на умерени я пояс на Северното полукълбо. Това е едно от доминиращите растения в тайгата на Русия и Канада. Листвениците са листопадни дървета, достигащи на височина от 15 до 50 m. Славата на лиственицата като дървесен материал не угасва от столетия. Хората от различни континенти са оценили качествата й и това е обусловило голямото й търсене.

Специалистите различават няколко вида лиственица, а клиентите търсят точно определена дървесина, за да отговори на изискванията и предпочитанията им.

  1. 1. Европейска Лиственица - Тя расте по-добре на височина, но формата на стъблото е по-добра при руската.
  2. 2. Сибирска Лиственица - Тя е с по-фина структура, влияе се по-малко от влагата и е по-устойчива от европейската. Цветът й е жълто-червеникаво кафяв и с времето потъмнява.
  3. 3. Японска Лиственица - Тя е вторият водещ вид в японския дърводобив. Дървото е средно издръжливо и много добре се подава на механична обработка.


Лиственица притежава едни от най-ина от иглолистните видове. Когато е импрегнирана, тя става почти нетленна и особено издръжлива. Дървесината рядко се атакува от насекоми. Всички тези предимства я правят много търсена за изработка на кораби, яхти, тераси, облицовки. Ценен материал е още за строителство на мостове, а в последните години се наложи модата да се правят и джакузита от този материал.

Лиственицата заслужено си е спечелила названието вечното дърво, тъй като се смята, че някои домове и храмове в Русия съществуват от 800 години и са построени именно с този устойчив иглолистен материал.

Ако все още се чудите кой е най-издръжливият дървен материал, ще Ви кажем, че Сибирската лиственицата е един от основните материали, използвани за построяването на Венеция, романтичната перла на Италия. И тук искаме да подчертаем, че става дума за основите на Венеция (дървените колони, които държат града на повърхността), като от стотици години се намират под така красивата и примамлива водна повърхност на града. Също така най-добрият терпентин е венецианският, който е добит от европейска лиственица.